Skip to main content Skip to footer

Een maatwerktraject voor het re-integreren in een passende functie bij een andere werkgever

2e spoor re-integratie

Indien blijkt dat re-integratie in de eigen functie en/of binnen Careyn niet meer mogelijk is. 

Bij (langdurig) verzuim hebben werkgever en werknemer beide inspanningsverplichtingen om de re-integratie te bevorderen. Het onderzoek van re-integratiemogelijkheden begint bij de eigen werkgever. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd haalbaar. Dan komt re-integratie 2e spoor in beeld. Bij een 2e spoor traject is de werkgever verplicht om hulp te bieden bij het vinden van een nieuwe, passende baan buiten de eigen organisatie.

Vier L

Bij ziekte van de medewerker zoeken we in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter allereerst naar mogelijkheden binnen Careyn (1e spoor). Lukt dit niet of is dit onzeker, dan start re-integratie in het 2e spoor. Vier L kan de medewerker ondersteunen bij het zoeken naar passend werk bij een nieuwe werkgever. De medewerker krijgt bij Vier L een vaste coach, die hem of haar begeleidt bij de te ondernemen stappen.

Heleen Hartmanns

Heleen Hartmanns verzorgt samen met collega’s begeleidingstrajecten op maat om zieke werknemers en verzekerden te bekrachtigen en succesvol te laten re-integreren op de arbeidsmarkt. Uitgevallen werknemers die vastgelopen zijn door psychische/mentale klachten worden dankzij en vanuit hun ontkrachting uitgedaagd om te kijken naar hun patronen, valkuilen en belemmeringen en naar hun kwaliteiten, capaciteiten, talenten en hun passie.

Amplooi

Wanneer het eerste ziektejaar nog geen structurele oplossing heeft gebracht of een arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat er onvoldoende mogelijkheden zijn binnen het eerste spoor, is het tijd om spoor 2 op te starten. Het doel hiervan is een uitgevallen medewerker begeleiden naar een passende baan buiten de huidige organisatie. We doorlopen samen met de medewerker de modules: In beweging, Koers bepalen, Leren solliciteren en Arbeidsmarkt. Zo maken we de kansen op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk.

Welke

Welke heeft ruime ervaring bij het begeleiden van werknemers naar een nieuwe, passende en duurzame uitdaging. Een re-integratie 1e spoor en 2e spoor traject kunnen parallel lopen en ingezet worden in het 1e of 2e ziektejaar. Welke gelooft in de kracht van individuele begeleiding en het leveren van maatwerk want ieder mens en ieder traject is anders. Daarom hebben zij geen vaste programma’s en klassikale bijeenkomsten maar persoonlijke begeleiding die aansluit op de wensen van de werknemer en tegelijkertijd rekening houdt met de wettelijke kaders rondom re-integratie.

Hoe aan te vragen?

Een 2e spoor traject is onderdeel van een (langdurige) verzuimsituatie en wordt aangevraagd op aanraden van de arbeidsdeskundige door een specialist verzuim & mobiliteit of leidinggevende. 

Kom in contact met Nancy of Sylvia

Heb je vragen of hulp nodig?

Niet gevonden wat je zocht? Bel gerust naar 06-51488482 of vul het formulier in, wij helpen graag!